• camelina karuselli3
  • camelina karuselli2
  • camelina karuselli4
  • camelina karuselli1

Camelinaöljyn käyttö ruoanlaitossa

Voit käyttää Camelinaöljyä monipuolisesti ruoanlaitossa. Ravintoarvojensa, säilyvyytensä ja helpon käytettävyyden takia Camelinaöljy on maukas ja monikäyttöinen ruokaöljy ja lisä päivittäiseen ruokavalioon. Sydänystävällisen öljyn hieman pähkinäinen ja raikas maku on omiaan lisättäväksi suoraan vaikkapa salaatinkastikkeeksi tai aamiaismyslin päälle. Lisätessäsi Camelinaöljyä jokapäiväiseen ruokavalioon huolehdit samalla terveydestäsi maukkaalla tavalla.

Öljy soveltuu sekä paistamiseen, leivontaan kuin muuhunkin ruoanlaittoon. Käytä öljyä esim. grillaukseen tai marinointiin. Öljy kestää myös hyvin kuumennusta. Öljy ei myöskään hyydy kylmässä jääkaapissa, niin kuin oliiviöljy, vaan säilyttää kullankeltaisen juoksevuutensa.

E-vitamiinipitoisuutensa ansioista öljy myös säilyy pitkään. Omega-3-rasvahappojen saannin ravinnosta ollessa vähäistä tai henkilön ollessa esim. kalalle allerginen, voi Omega-3-rasvahapon suhdetta ruokavaliossa nostattaa käyttämällä Camelinaöljyä.

Herkullinen lohisalaatti

Ainekset:

  • puolikas kurkku
  • vihreää salaattia (esim. rucola, romaine- tai jäämerensalaatti)
  • 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 300 g täysjyväpastaa
  • 300 g nahatonta ja ruodotonta lämmin savulohta

Sitruunakastike salaatille:

  • Greenfinn’s Camelinaöljyä
  • puolikas sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • hieman hunajaa, suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Valmistus:

  1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  2. Leikkaa kurkku kuutioiksi, revi salaatti pienemmiksi paloiksi.
  3. Keitä pasta ohjeen mukaan.
  4. Sekoita pasta, kurkku, tilli ja salaatti sekaisin isossa vadissa.
  5. Lisää salaatin pinnalle paloiteltu lohi.
  6. Tarjoile salaatti kastikkeen kanssa.

Focaccia - italialainen leipä

focaccia

Ainekset:

  • 4 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
  • 20 g tuorehiivaa
  • n. 11–12 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl jauhettua merisuolaa
  • 1 dl Greenfinn’s Camelinaöljyä
  • 2 tl sormisuolaa

Valmistus:

  1. Liuota hiiva veteen.
  2. Lisää jauhoja muutamassa erässä, kunnes taikina on kimmoisaa.
  3. Vaivaa taikinaa käsin tai koneella noin 5 min. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan levätä 10 min.
  4. Lisää suola ja vaivaa vielä voimakkaasti 5 min. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä. Painele taikina vuokaan.
  5. Peitä liinalla ja anna kohota 30–45 min.
  6. Lämmitä uuni 250 asteeseen ja laita pohjalle uunipelti.
  7. Pistele kohonneen leivän pinta haarukalla.
  8. Sivele pintaan reilusti Greenfinn’s Camelinaöljyä ja ripottele sormisuola pinnalle.
  9. Paista leipää uunissa ensin 3 min. Kaada sitten varovasti 2 dl vettä uunin pohjalle olevalle pellille ja jatka paistamista pari minuuttia.
  10. Lisää vettä pohjapellille vielä 2 dl.
  11. Laske lämpö 190 asteeseen ja paista vielä 20–25 min.
  12. Ota leipä uunista ja voitele pinta Camelinaöljyllä. Paloittele hieman jäähtyneenä.

Pestokastike pastalle Camelinaöljystä

pesto

Ainekset:

  • nippu tuoretta (tai pakastettua)
  • basilikaa (noin 30-40 lehteä) 
  • kourallinen pinjansiemeniä (20-30 g) 
  • 3 rkl pecorinoa 
  • 3 rkl parmesaania 
  • 3 valkosipulin kynttä 
  • 1 1/2 dl Greenfinn’s Camelinaöljyä

Valmistus:

  1. Paahda pinjansiemenet pikaisesti kuivalla pannulla, jolloin niiden maku irtoaa.
  2. Pistä pinjansiemenet basilikan lehtien kanssa huhmareeseen ja survo puunuijalla. Lisää suola ja puristettu valkosipuli.
  3. Kaada seos tehosekoittimeen ja lisää juustoraaste vähitellen joukkoon.
  4. Lisää seokseen Greenfinn’s Camelinaöljyä loraus kerrallaan. Jatka, kunnes seos muuttuu sileähköksi tahnaksi.
  5. Pane valmis pestokastike jääkaappiin ja anna sen maustua muutama tunti.

Camelinaöjyn käyttö kosmeettisesti

hyvinvointi Voit hoitaa sillä mm. hiuksia tai ihoa. Greenfinn’s Camelina öljy parantaa ihon sävyä ja elastisuutta ja voi auttaa erittäin kuivan ihon hoidossa. Öljyä voi hieroa suoraan iholle antamaan kosteutta. Hiuksien hoitoon käytettynä se antaa hiuksille pehmeyttä ja kiiltoa. Sitä voi käyttää myös hierontaan. Kokeile rohkeasti.

greenfinns