• camelina karuselli1
  • camelina karuselli3
  • camelina karuselli2
  • camelina karuselli4

Miksi Camelinaöljy on minulle hyväksi?

Camelinaöljy sisältää runsaasti Omega-3-rasvahappoja, E-vitamiinia sekä antioksidantteja. Omega-3-rasvahapot ovat monityydyttymättömiä rasvahappoja. On arvioitu, että keskivertosuomalainen saa 80% Omega-3-rasvahapoistaan rypsiöljystä ja 20% kalasta. Kasviöljyistä peräisin olevasta alfalinoleenihaposta keskimäärin 7-8% muuntuu elimistössä biologisesti aktiivisiksi Omega-3-rasvahapoiksi. Ravinnon Omega-rasvahapot vaikuttavat siis hyvinvointiin ja terveyteen. Ne osallistuvat esimerkiksi verisuoniston, hermoston ja rauhasten toimintaan ja kehitykseen sekä auttavat alentamaan kolesterolia.

Omega-3-rasvahapoilla näyttäisi olevan sydäntautiriskiä- ja kuolleisuutta vähentävä vaikutus. Camelinaöljyssä Omega3-rasvahapposuhde on jopa 39%, kun taas rypsiöljyssä 11% ja oliiviöljy huomattavasti vähemmän eli Omega-rasvahapposuhde 1:2,6. Omega-3:a 39% ja Omega-6:a 15%.

Nykytutkimusten perusteella Omega3-rasvahappojen (alfalinoliini) määrää tulisi terveytemme kannalta huomattavasti lisätä. Päinvastoin kuin useimmissa muissa kasviöljyissä, Camelinaöljyssä Omega-3-rasvahappojen osuus on suurempi kuin Omega-6-rasvahappojen.

Suomalaisten ravinnossa on rajallisesti Omega-3-rasvahappojen lähteitä, sen sijaan Omega-6 rasvahappojen lähteitä on runsaasti. Kolestrolia alentavat ominaisuudet yhdessä muiden positiivisten vaikutusten kanssa, kuten säännöllisen liikunnan tekevät kanssa tekevätkin Greenfinn’s Camelinaöljystä loistavan ja monikäyttöisen öljyn, joka kannattaa ottaa mukaan päivittäiseen ruokavalioon.

Camelinaöljyn rasvahapoista noin 39% on Omega-3-rasvahappoa. Se on esimerkiksi noin 80 kertaa enemmän kuin oliiviöljyssä. Öljyn Omega-3- ja Omega-6-rasvahappojen suhteen ollessa on erinomainen Camelina on turvallinen, luonnon oma Omega-3 -rasvahappolähde, jota ei voi nauttia liikaa ja sen avulla voi tehokkaasti lisätä ruokavaliosta puuttuvia Omega-3-rasvahappoja. Ravitsemussuositusten mukaan omega-3-rasvahappoja tulisi saada päivittäin n. 1% kokonaisenergiasta eli noin 2-3 grammaa.

terveys

Camelinaöljyssä on myös runsaasti antioksidantteja, joita kasvit muodostavat suojakseen. Käyttämällä kasvisperäisiä tuotteita ravinnokseen ihminen hyödyntää samat niiden suojaravinteita. Antioksidantteja käytetään myös apuna elintarvikkeiden säilytyksessä.

Happiyhdisteet (vapaat happiradikaalit) edistävät elimistön vanhenemista ja vaikuttavat monien sairauksien syntyyn. Tähän liialliseen oksidoitumiseen (solujen härskiintyminen) tarvitaan antioksidantteja, jotta pysyisimme hyvinvoivina ja terveinä. E-vitamiinia Greenfinn’s Camelinaöljy sisältää 7,6 mg/100g (n. 84% päivittäisestä saantisuosituksesta)

Camelinaöljyn ravintosisältö / 100 ml
Energiaa 3700 kJ / 900 kcal
Proteiinia 0 g
Hiilihydraatteja 0 g
Rasvaa 100 g
E-vitamiinia 7,6 mg

greenfinns